Vergoedingen

Tot 18 jaar:  Sinds 2015 valt de behandeling van kinderen en jongeren tot 18 jaar onder de nieuwe jeugdwet. Dit betekent dat de kosten van de zorg niet bij de zorgverzekeraar maar bij de betreffende gemeente worden ingediend. Voor patiënten jonger dan 18 jaar geldt geen eigen risico.

18 jaar en ouder: behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraars, ook die verzekeraars waarmee wij geen contract hebben. Het eigen risico blijft bestaan. Voor de behandelingen in de Specialistische GGZ geldt dat er wordt gewerkt met zogenaamde Diagnose Behandel Combinaties, speciaal ontwikkeld voor de gezondheidszorg, ook wel DBC’s genoemd. Een DBC binnen de geestelijke gezondheidszorg is te zien als een mandje, waarin gedurende de behandeling minuten worden toegevoegd. Het aantal minuten, in combinatie met de meest belangrijke diagnose, bepaalt de hoogte van de DBC. Dit systeem van DBC’s voorziet in de vergoeding van alle vormen van therapie, maar ook andere patiëntgebonden activiteiten zoals e-mailverkeer, telefonische consulten, overleg met huis- of bedrijfsartsen en collega’s worden via dit systeem vergoed. Een DBC wordt pas na het afsluiten van de behandeling ingediend. Een DBC duurt maximaal 365 dagen. Indien de behandeling langer duurt, wordt een vervolg DBC geopend, voor opnieuw maximaal 365 dagen

Wanneer u 18 jaar of ouder bent wordt de DBC ingediend bij uw zorgverzekeraar en door hen vergoed met uitzondering van een verplicht eigen risico. Wij kunnen u hier uiteraard meer over vertellen.

 

Contact

NL-PSY
Fabrieksweg 4
Postcode 7902 NM Hoogeveen

0528-769033
Aandacht voor jongeren met een depressie

Aandacht voor jongeren met een depressie

Geplaatst op: 2017-01-10

23 januari 2017 – Depressie onder jongeren. Iedere puber zit weleens met zichzelf in de knoop. Maar wat als je kind echt depressief is? Eén op de vijftien jongeren lijdt aan depressies. Psychiater Es...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.