Ouderen

Iedereen wil het liefst gezond en gelukkig ouder worden. Maar soms staat een depressie, of angststoornis dat in de weg. In zo'n situatie is het slim om te onderzoeken wat er aan de hand is, zodat de klachten behandeld kunnen worden. Dat is van belang voor degene die het betreft, en ook voor familie en naasten. 

NL-PSY biedt diagnostiek en behandeling aan oudere volwassenen met bijzondere psychiatrische problemen. Met oudere volwassenen bedoelen we mensen vanaf 60 jaar.

Waarmee kunnen wij u helpen? We noemen enkele voorbeelden:

  • psychiatrische problemen zoals depressies of angsten
  • persoonlijkheidsproblemen zoals autisme of aan autisme verwante stoornissen
  • psychotische stoornissen
  • cognitieve problemen zoals problemen met onthouden, begrijpen of redeneren
  • verwardheid, veroorzaakt door onder meer dementie of het syndroom van Korsakov
  • niet aangeboren hersenletsel

 

Is er een diagnose gesteld, dan bepalen we welke behandeling het beste aansluit bij de vraag. Het doel van onze hulp en behandeling verschilt van persoon tot persoon. Soms is volledig herstel mogelijk en soms is de behandeling gericht op het beheersbaar maken van de klachten en richten we ons op wat nog wél mogelijk is. Meestal lukt het om de kwaliteit van leven te verbeteren. Hoe lang een behandeling duurt, kunnen we van tevoren niet precies zeggen. De behandeling  is altijd zo kort mogelijk en zo lang als nodig. De duur hangt samen met de aard en de ernst van uw klachten.

Samen bespreken we geregeld de voortgang: Hoe ervaart u de behandeling? Is er sprake van vooruitgang? Zijn er zaken die anders kunnen of moeten? Is verdere behandeling nodig? Als er aanleiding toe is, passen we de behandeling aan.

Herkent u bovengenoemde voorbeelden in uw eigen functioneren? Laat u of dan verwijzen door uw huisarts naar NL-PSY.

Bij ons bent u in goede handen.

Contact

NL-PSY
Fabrieksweg 4
Postcode 7902 NM Hoogeveen

0528-769033

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.