Aanmelden verwijzers

NL-PSY, centrum voor psychiatrie en psyche, is de nieuwe naam voor Centrum voor jeugd, gezin en psyche. In de nieuwsbrief van oktober 2017 vindt u de meest recente informatie over ons centrum.

Als verwijzer kunt u patienten o.a. verwijzen door het invullen van een verwijsbrief en deze per post of mail aan ons doen toekomen. Ook kunt u nu naar ons verwijzen via ZorgDomein.

Voor de patient is een verwijsbrief noodzakelijk om voor een vergoeding van zorgverzekeraar of gemeente in aanmerking te komen. Uw verwijsbrief dient dan ook in ieder geval de volgende gegevens te bevatten:

  • De naam van onze praktijk
  • De datum van de verwijzing
  • De beschrijving van de (vermoede) psychische stoornis, met hierbij de verwijzing naar de SGGZ
  • Uw AGB code, met uw naam en woonplaats en uw handtekening en/of praktijkstempel
  • Naam, adres, geboortedatum en BSN van de patiënt


De verwijsbrief kunt u meegeven aan uw patient of faxen/mailen of sturen naar onze praktijk. In het laatste geval zullen wij contact opnemen met de betreffende patient voor het maken van een eerste afspraak.

Spoedverwijzing

Een urgente aanmelding wordt eerder ingepland of een kortere wachttijd gegund.

Terugkoppeling

Als uw patient wordt uitgenodigd voor de intake, vragen wij hem of haar om schriftelijke toestemming voor overleg met u als verwijzer. Na de intakefase krijgt u een schriftelijke terugkoppeling over de afspraken die zijn gemaakt met betrekking tot de therapie. Bij het afsluiten van de behandeling ontvangt u tevens schriftelijk bericht over het verloop van de therapie en dat deze wordt afgesloten. Indien nodig zal de behandelaar u tussentijds bellen voor nader overleg. Natuurlijk kunt u als verwijzer ook altijd tussentijds contact opnemen met de behandelaar voor overleg.

We zien graag uw verwijzing tegemoet.

Contact

NL-PSY
Fabrieksweg 4
Postcode 7902 NM Hoogeveen

0528-769033

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.