Uw factuur en de verzekeraar

Bent u 18 jaar of ouder, dan worden de kosten van een behandeling vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit gaat als volgt:

  • Als u verzekert bent bij een verzekeraar waar wij geen contract mee hebben ontvangt u (via uw mail) van ons een factuur.
  • U dient deze in bij uw zorgverzekeraar.
  • Uw zorgverzekeraar stuurt u een afrekening en betaalt u een deel van de factuur.
  • U stuurt ons een kopie van deze afrekening.
  • U betaalt ons wat de zorgverzekeraar aan u vergoedt, plus uw eigen risico.
  • De eigen bijdrage nemen wij voor onze rekening.

 

Het eigen risico betaalt u altijd zelf, houdt u hier alstublieft rekening mee. Wij nemen de eigen bijdrage voor onze rekening. Let u op het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage. Voor de behandeling bij ons betaalt u nooit meer dan uw eigen risico, dit geldt voor alle specialistische zorg.

Wij zenden u iedere drie maanden een factuur. De bedragen die wij declareren zijn normbedragen welke zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wij declareren deze normbedragen. Zorgverzekeraars vergoeden echter slechts een deel van deze normbedragen, tussen 65% en 100% afhankelijk van uw polis en de afspraken die wij hebben met de verzekeraar.

Contracten met zorgverzekeraars
Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten, waardoor u niet zelf de factuur bij uw verzekeraar hoeft in te dienen. Alleen met CZ (CZ, CZdirect, Just, Nationale Nederlanden en Ohra) en Menzis (Menzis, Anderzorg, HEMA, PMA) hebben wij geen contract afgesloten omdat deze verzekeraars onvoldoende financiele middelen aan ons beschikbaar stellen om u de behandeling te kunnen geven die wij nodig achten.

Als u verzekerd bent bij een verzekaar waar wij geen contract mee hebben afgesloten, ontvangt u zelf de rekening van ons, die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Nogmaals, in alle gevallen: uw kosten bedragen enkel uw eigen risico.

Rekenvoorbeeld
Stel u ontvangt van ons begin april 2022 een factuur waarbij het totaal bedrag 1000,- bedraagt. U dient deze factuur in bij uw zorgverzekeraar. Binnen enkele dagen ontvangt u een afrekening van uw zorgverzekeraar, een kopie hiervan zendt u aan ons. Op de afrekening staat dat uw verzekeraar - bijvoorbeeld - 65% van de factuur vergoedt, de eigen bijdrage bedraagt dan € 350,-. Ook al zegt uw verzekeraar dat u dit zelf moet betalen, nemen wij deze eigen bijdrage voor onze rekening. Het eigen risico bedraagt, in dit voorbeeld, 385,-. Uw verzekeraar zal 1000,- min 350,- min 385,- = 265,- op uw bankrekening storten. Wij willen dan van u: een kopie van de afrekening van uw zorgverzekeraar, 265,- + uw eigen risico € 385,- = 650,-.

Welke tijdsbesteding noteren wij in uw dossier?
Wij zijn een medische instelling met wetenschappelijk- en HBO opgeleide medewerkers, wij zijn gebonden aan wettelijke regels. De tijd die wij in rekening brengen is de tijd die wij rechtstreeks aan u besteden: gesprekken met u, zowel face to face als ook via bellen of beeldbellen, berichten en brieven welke wij u zenden via de post of via de mail. Ook kan het voorkomen dat een contact met u met twee behandelaren tegelijk plaats vindt.

Niet goed geld terug?
Dat kan helaas niet. Wij ontvangen de vergoeding voor onze inspanningen, iets wat gebruikelijk is. Uiteraard doen wij er alles aan om de behandelingen naar tevredenheid te laten verlopen. Maar, zoals overal, komen soms de verwachtingen niet overeen met wat wij kunnen bieden. Daarover gaan wij graag met u in gesprek.
Indien u vragen heeft, stelt u deze dan aan uw behandelaar.

Wat als:

  • U ons niet een kopie zendt van de afrekening van uw zorgverzekeraar?

In dat geval kunnen wij niet vaststellen hoe hoog uw eigen bijdrage is en moet u het volledige factuurbedrag aan ons betalen.

  • U niet op tijd betaalt?

Dan zenden wij u een herinnering. Indien u dan nog niet betaalt zenden wij u een aanmaning met aanmaningskosten, deze bedragen 10,- boven op uw factuur. Indien u ook de aanmaning niet betaalt dragen wij de factuur over aan een incassobureau.

  • Uw zorgverzekeraar de factuur niet wil vergoeden?

Onze zorg wordt altijd vergoed door uw zorgverzekeraar. Soms komt het voor dat een zorgverzekeraar extra eisen stelt aan onze factuur, u krijgt daarvan dan bericht. Zendt u ons zo snel mogelijk dat bericht, dan kunnen wij dit aanpassen.

  • U niet kunt betalen?

Wanneer u het eigen risico niet in één keer kunt betalen, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar om een betalingsregeling te treffen.

 

Contact

NL-PSY
Fabrieksweg 4
Postcode 7902 NM Hoogeveen

0528-769033
Corona maatregelen

Corona maatregelen

Geplaatst op: 2021-01-31

Wij hebben maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen en tegelijkertijd onze zorg te continueren. Houd u rekening met de volgende zaken: U bent welkom als u geen c...

Lees meer Meer nieuws
Aandacht voor jongeren met een depressie

Aandacht voor jongeren met een depressie

Geplaatst op: 2017-01-10

23 januari 2017 – Depressie onder jongeren. Iedere puber zit weleens met zichzelf in de knoop. Maar wat als je kind echt depressief is? Eén op de vijftien jongeren lijdt aan depressies. Psychiater Es...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.